Risotto met rode biet en paprika
Risotto met rode biet en paprika
Ingrediënten (voor twee personen):
150-200 g risotto
1 ui
2 teentjes knoflook
1 gele paprika
3 rode bieten (voorgekookte)
een stukje feta kaas (of andere witte kaas)
pijnboompitjes naar smaak
peper en zout naar smaak
water
Bereidingswijze:
1. Snijd het uitje (mag in grove stukken) en de knoflook fijn;
2. Zet een pan op met een beetje olie en bak hierin de knoflook en ui licht;
3. Voeg de risotto toe (nog geen water) en roer op zacht vuur tot het glazig wordt;
4. Voeg wat water toe en laat het op laag vuur doorpruttelen;
5. Snijd ondertussen de bieten, paprika en kaas in kleine stukjes;
6. Check de risotto (het moet niet te droog worden) en voeg zo nodig nog wat water toe;
7. Bak de pijnboompitjes en de paprika (evt. met peper en zout) na elkaar een beetje aan voor een extra lekkere smaak;
8. Wanneer de risotto klaar is (eventjes proeven!) kan het vuur uit en kun je alles opscheppen.
Eet smakelijk!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!