Quiche met prei en geitenkaas
Quiche met prei en geitenkaas
Recept (voor vier personen):
Bladerdeeg (ongeveer 450 g, 5 plakjes)
750 g prei (ongeveer 3 stuks)
zongedroogde tomaten (zoveel je lekker vind)
2 eetlepels bloem
200 g zachte geitenkaas
3 eieren
100 ml (koks)room
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
1. Snijd de prei in ringen;
2. Zet een pan op het vuur met wat olie op laag vuur en bak de prei hierin;
3. Snijd de zongedroogde tomaat in kleinere stukjes en voeg deze toe aan de prei in de pan;
4. Snijd de geitenkaas in kleinere stukjes en brokkel deze bij de prei;
5. Verwarm de oven voor op 200°C (dit kan ook al eerder);
6. Voeg twee eetlepels bloem toe aan de prei;
7. Klop drie eieren los met 100 ml (koks)room en voeg zout en peper toe;
8. Voeg het mengsel toe aan de prei in de pan en roer goed door;
9. Boter een cakevorm in (wij hebben kokosolie gebruikt);
10. Breng bladerdeeg aan in de cakevorm (wij hebben een ander soort bladerdeeg gebruikt, de kleine pakjes uit de diepvries bij de supermarkt zijn prima!);
11. Gooi het preimengsel in de cakevorm;
12. Zet de cakevorm 30 minuten in de oven op 200°C;
Eet smakelijk!
Ik eet liever een goed dood stuk vlees
Hoi Erik,
we snappen dat je vlees lekker vindt, maar het gaat ons om de gevolgen van de hoeveelheden vlees die wij eten.
Vind je niet dat we ook aan anderen of aan de toekomst moeten denken?